cilt-44-sayi-1
E.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK DERGİSİ (E.U. FACULTY of AGRICULTURE - ELECTRONIC JOURNAL)
Cilt 44, Sayı: 1 - 2007 (Vol. 44, No: 1 - 2007)
Ziraat Fakültesi Dergisi 44, (1) 2007 : ISSN 1018-8851
İbrahim DUMAN, Benian ESER, Müjdat TOZAN
Soğan Tohumlarında Ozmotik Koşullandırma Amacı ile Kullanılan Havalandırılmış Kolon Tekniğinin Ticari Boyutlarda Geliştirilmesi
The Development of a Commercial Scale Bubble-Column Tecnique for Osmotic Conditioning ın Onion Seeds
Merdiven Tipi Sistemde Farklı Topraksız Tarım Tekniklerinin Sera Çilek Yetiştiriciliğinde Verim ve Kaliteye Etkileri
The Effects of Different Soilless Culture Tecniques in “A-Shape” System on the Yield and Quality of Greenhouse Strawberry Production
Magnezyum Fosfit Uygulamalarının Kuru İncir Meyve Kalitesine Etkileri
The Effects of Magnesium Phosphide Applications on Dried Fig Quality
Birsen ÇAKIR, Rossitza ATANASSOVA
Üzümün Olgunlaşmasında Etkili Olan Transkripsiyon Faktörleri Üzerine Bir Araştırma
Search of Transcription Factors Involved in Grape Berry Ripening
Sıdıka EKREN, Çiğdem SÖNMEZ, Sezgin SANCAKTAROĞLU, Emine BAYRAM
Farklı Biçim Yüksekliklerinin Adaçayı (Salvia officinalis L.) Genotiplerinde Agronomik ve Teknolojik Özelliklere Etkisinin Belirlenmesi
The Effect of Different Harvesting Heights on the Agronomical and Technological Properties of Sage (Salvia officinalis L.) Genotypes
Hakan GEREN, Dilek KAYMAKKAVAK
Farklı Sıra Arası Uzaklıklarının Kimi Arıotu (Phacelia tanacetifolia Bentham) Çeşitlerinde Ot Verimi ile Verim ve Kalite Özelliklerine Etkileri
Effects of Different Row Spacings on the Herbage Yield and Some Other Yield and Quality Characteristics of Phacelia (Phacelia tanacetifolia Bentham) Varieties
Behçet KIR, Gülcan DEMİROĞLU, Hikmet SOYA
Bazı Yem Şalgamı (Brassica rapa L.) Çeşitlerinde Verim Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma
An Investigation on Yield Characteristics of Some Forage Turnip (Brassica rapa L.) Cultivars
Muazzez POLAT, Yılmaz ŞAYAN, Hülya ÖZKUL, Cemal POLAT
Kaba Yemlerin Rumende Protein Parçalanabilirliklerinin in situ Naylon Torba Tekniği ile Belirlenmesi
Determination of Roughages Protein Degradation in the Rumen by Using in situ Nylon Bag Method
Muazzez POLAT, Yılmaz ŞAYAN, Hülya ÖZKUL, Sibel Soycan ÖNENÇ
Kaba Yemlerin Çeşitli İnkübasyon Periyotlarındaki in vitro Gaz Oluşumları ve Farklı Regresyon Eşitlikleri ile Tahminlenen in vitro Metabolik Enerji Değerleri
In vitro Gas Production of Roughages at Various Incubation Periods and Estimation of Their in vitro Metabolizable Energy Values by Using Different Regression Equations
Bülent ÇAKMAK, H. Zafer CAN, R. Cengiz AKDENİZ, Fazilet N. ALAYUNT, Uygun AKSOY
Taze İncirin Taşınması Sırasında Paketleme Özelliklerinin Kalite Kayıpları Üzerine Etkisi
The Effect of Fruit Packaging Properties (Ficus caria L.) on Quality Loses of Fresh Fig Fruits during Transportation
Selin AKÇAY, Mehmet Ali UL, Hatice GÜRGÜLÜ
Aydın Yöresinde Sulama Yönünden Kuraklık Analizi
Drought Analysis from Irrigation Perspective in Aydın Region
İzmir’de Pırasa Üretiminin Ekonomik Analizi Üzerine Bir Araştırma
A Research on Economic Analysis of Leek Production in İzmir
Türkiye’de Enflasyon-Büyüme İlişkisi: Tarım Sektörü İtibariyle Ekonometrik Bir Analiz
Inflation and Growth Relationship in Turkey: An Econometric Analysis for Agriculture
Derlemeler
Bahriye GÜLGÜN, Aslı Güneş ATIL, Müveyla SAYMAN, İsmail YÖRÜK
Peyzaj Mimarlığı Çalışmalarında Kullanılan Bazı Önemli Akuatik Bitkiler ve Kullanım İlkeleri
Some Important Aquatic Plants and Using Principles in Landscape Architectural Works
Asmada Moleküler Tanımlama Teknikleri
Moleculer Identification Techniques ın Vitis vinifera