cilt-53-sayi-4
E.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK DERGİSİ (E.U. FACULTY of AGRICULTURE - ELECTRONIC JOURNAL)
Cilt 53, Sayı: 4 - 2016 (Vol. 53, No: 4 - 2016)
Ziraat Fakültesi Dergisi 53, (4) 2016 : ISSN 1018-8851
O. Murat KOÇTÜRK, Sait ENGİNDENİZ
Economic Analysis of Pesticide Use on Grape Growing: A Case Study for Manisa-Turkey
Üzüm Yetiştiriciliğinde İlaç Kullanımının Ekonomik Analizi: Türkiye’de Manisa Örneği
Şafak CEYLAN, Funda YOLDAŞ, Ömer Lütfü ELMACI, Bülent BUDAK
Kumlu Tınlı Toprakta Yetiştirilen Kabak Bitkisinin Verim ve Mineral İçeriği Üzerine Yeşil Gübrelemenin Etkisi
Effect of Green Manure on Yield and Mineral Nutrient Content of Pumpkin Grown in Sandy Loam Soil
Filiz ÖKTÜREN ASRİ, E. Işıl DEMİRTAŞ, Dilek GÜVEN, Cevdet Fehmi ÖZKAN, Nuri ARI
Antalya İli Kepez İlçesinde Karanfil Yetiştirilen Sera Topraklarının Bazı Verimlilik Durumlarının Belirlenmesi
Determination of Some Fertility Status of Carnation Greenhouse Soils in Kepez District of Antalya
Şafak CEYLAN, Nilgün MORDOĞAN, Hakan ÇAKICI, Evren GÜNEN, Bihter ÇOLAK ESETLİLİ
Organik Gübrelemenin Zeytinin Makro Element İçeriği ile Verim ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi
Effect of Organic Fertilization on Macro Element Content, Yield and Some Quality Properties of Olive
Mehmet Zeki KIZMAZ, Abuzer SAĞIR, Saadettin BALOĞLU
Diyarbakır ve Mardin İlleri Kabakgil Üretim Alanlarında Görülen Viral Hastalıkların Yaygınlıklarının ve Etmenlerinin Belirlenmesi
Determination of Incidence and Agents of Viral Diseases in Cucurbits Growing Areas in Diyarbakir and Mardin Provinces
Computer Literacy and Information Society Skills of Public Extension Workers in Turkey
Türkiye’deki Kamu Yayım Elemanlarının Bilgisayar Okur Yazarlığı ve Bilgi Toplumu Becerileri
Etilen Tutucu Kullanımının Pasif Modifikasyonla Ambalajlanmış Taze Doğranmış Ispanağın Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Effect of Ethylene Absorber on the Shelf Life of Passive Modified Atmosphere Packaged Fresh Cut Spinach
Esra TARKAN ERBAŞ, Metin ARTUKOĞLU
Tüketicilerin Markalı Gıda Ürünü Tercih Etme Eğilimleri: Zeytinyağı Örneği
Tendencies of Consumers’ Preferences for Branded Food Product : The Case of Olive Oil
Ünal KIZIL, Levent GENÇ, Sefa AKSU
Bir Elektronik Burun Sisteminin Hayvan Barınaklarından Kaynaklanan Koku Probleminin Değerlendirilmesinde Kullanım Olanakları
Potential Use of an Electronic Nose in the Assessment of Odor Problems in Livestock Housing
Subhiye ÇÖNOĞLU, Tülay KAYNAK, Nevin DEMİRBAŞ, Duygu TOSUN
Çiftçilerin Toprak Analizi Desteğinden Yararlanma Eğilimleri: İzmir İli Örneği
Tendencies of Farmers to Soil Analysis Subsidy: A Case Study of Izmir Province
Kıyı Ege Havzasında Çiftçilerin Üretim Dalı Tercihleri ve Tarım Politikaları
Farmers’ Preferences for Enterprise and Agicultural Policy
Bazı erkek incir genotiplerinin (Ficus carica var. caprificus) çiçek tozu canlılığı ve çimlenmesi üzerine araştırmalar
Investigations on pollen viability and germination of some caprifig genotypes (Ficus carica var. caprificus)
V. vinifera L.cv. "Sultaniye”nin Polietilen Tünel Tipi Kurutucu ve Geleneksel Yöntemle Kurutulması
Drying of Vitis vinifera L. cv “Sultanina” in Polythene Tunnel Solar Drier and Traditional Method
Derya KARACA, Suada İBRAİMİ, Sait ENGİNDENİZ, Yarkın AKYÜZ, Gökhan ÇINAR
Kırsal Alanda Üreticilerin Arazi Alım-Satım Kararlarını Etkileyen Faktörlerin Analizi: İzmir’in Kemalpaşa İlçesi Örneği
Analysis of Factors Affecting Farmers’ Decisions on Purchase and Sale of Land: A Case Study on Kemalpasa District, Izmir
Berken ÇİMEN, Turgut YEŞİLOĞLU, Meral İNCESU, Bilge YILMAZ
Red Şadok x Rio Red Altıntop Melezlemesinden Elde Edilmiş Turunçgil Melezlerinin Morfolojik Karakterizasyonu
Morphological Characterization of Citrus Hybrids Derived by Crossing Red Pommelo x Rio Red Grapefruit